TR | EN
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Paneli "İnsana Sevgi Yakışır"
27.11.2023
Öne çıkan görsel

25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde  "İnsana Sevgi Yakışır" isimli panel gerçekleştirildi.

Panelde, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahika Karaca, "Kadın Nedir" başlıklı sunumunu; Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme Merkezi Müdürü Nurten Verim Bal, 25 Kasım'ın tarihçesini ve ŞÖNİM hizmetlerini; Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan "Israrlı Takip" başlıklı sunumuyla kadına karşı şiddetle mücadele alanında yapılan çalışmaları ve alınan sonuçları; Anadolu Üniversitesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof.Dr. İncilay Cangöz, "Dil, Cinsiyet ve Eşitlik" başlıklı sunumunu ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Şube Müdür Vekili Özge Ören Sağdıç, "Yerel Yönetimlerde Kadın Çalışmaları: Eskişehir Örneği" başlıklı sunumunu; Eskişehir Teknik Üniversitesi Bilim ve Teknolojide Kadın Araştırma ve Uygulama Birimi Müdürü Prof.  Dr. Ferhan Şengür de "Girişimcilik Yoluyla Kadının Güçlendirilmesi" başlıklı sunumunu anlattı.

Yoğun katılımın gerçekleştiği panelde Eskişehir Vali Yardımcısı Ali Çetin, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan Bayrak, Cumhuriyet Savcıları, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci yer aldı.

Panelin sonunda konuşmacılara Rektör Prof.Dr. Kamil Çolak tarafından plaket takdim edildi.